Mycket spännande för Tiger då han är med oss i lägenheten i Limhamn. Han älskar att få gå ut och sniffa på alla spännande dofter Men vi håller honom i koppel. Spinner direkt när kopplet tas fram Men det finns konkurrenter som han inte gillar, som här -ifrån balkonen, eller var det bytet han var avundsjuk på ?

ny katt

Här Elvira med Hedda, - en tillfällig kattbekantskap i somras. Påträffades i ett stall och hade tydligen ingen som tog hand om henne. Bedömdes bara vara kring 1 år. Dessutom var hon dräktig. Men otroligt kelig och sällskapssjuk, så självklart kunde inte flickorna låta bli att ta hem henne. Efter bara någon vecka födde hon 3 ungar varar 2 var döfödda, och den tredje dog ganska snabbt också. Verkade för tidigt födda. Inga spontana modersinstinkter från Kattmamman heller. Diade ej m a o. Så det var nog bäst som skedde, men ännu bättre var att hon kunde överlämnas till en kattälskande tjej som jobbade i en djuraffär.

Dom har ju redan 2 katter i sitt hem, och dom gillar ej att få konkurrens.

Tiger Törstig

Vår supertrevliga katt "Tiger" lika gammal som Elvira d v s 15 år i vår är onekligen medelpunkten hemma hos oss. Samtidigt självständig och kan springa ut och in som han vill (lucka i källaren). Men helst vill han ligga och vila, gärna tätt inpå nån av oss, mammas säng eller på mitt tangentbord när jag jobbar.

Han har sina idéer. Som att tjata om att få dricka vatten i badkaret trots alla vattenbunkar som står framme.  Gillar även att dricka ur blomstervaser, ibland med "kattastrofala" följder... Sen vet jag inte hur många ggr vi har letat efter honom överallt och nästan börjat bl oroliga för att till slut hitta honom i något nytt gömställe, som här t ex i linneskåpet.


Tiger Gömd

En av årets stora händelser var när Rebeckas skaffade en egen häst, nja.. tillsammans med Elvira och Hilda. Sen hyr man också en häst just nu i alla fall, men bara till i vår någon gång. Hästar är dyra, men från Irland kan man köpa hästar för klart lägre priser. Lät lite äventyrligt men hon hade fått goda omdömen om just denna leverantör. Veterinärbesiktning osv ingick.

Med en jättestor långtradare körde man den långa vägen till bl a Sverige och lastade av allt eftersom. Ja det var på ett sådant avlastningsstall som Hedda påträffades.

Hästresa

Jag kolla denna länk så ser ni hur transporten går till   -> Hästtransport

I alla fall Ballou som ni ser här visade sig vara en lugn trygg trevlig häst

Ballou

Rebecka och flickorna är dock jättelyckliga över att äga en egen häst. Det är ju inte bara ridningen som är lustfyllt, utan allt det andra som krävs i stallet och i hagen. Dom bor ju i ett område där många i granngårdarna har hästar. Och det finns otroligt vackra småvägar i området som lämpar sig för ridturer.

Ja, Rebecka förser oss med videoklipp ideligen,

Ballou 2

Här utanför huset. Lätt att känna igen Ballou  - har en vit "strumpa" på vä bakben.

Samling

Ofta mycket folk och hästar utanför huset. Det är Alexandra och Hugo också med

hastar_2

Här har ni dom igen.  En gammal dröm som Rebecka närt, och som nu har blivit verklighet.


Här ett av många klipp som illustrerar naturen där dom bor.

Här ett annat klipp

Och här i en paddock