Här lämnas några musikrelaterade händelser från 2021

 Först en kammarkonsert i MSO´s regi d v s Malmö Symfoni Orkester där ju Jörgen, Rebecka och Rhona är anställda.  Denna gång var dock inte Rhona med. Däremot Andreas som pianist när de framförde verk av Felix Mendelsohn och Lera Auerbach  i en streamad konsert i våras.

Det var Andreas idé att uppmärksamma "universal geniet" Lera Auerbach (se länkarna nedan). Alltså, en förhållandevis ung kvinnlig pianist m m  som redan producerat en massa musik av olika slag.  Läs gärna om hennes bakgrund och förmågor.

Andreas spelar några av hennes preludier och tillsammans framför de ett trio stycke av henne.   Jag har separerat musikstyckerna i sina 3 delar. Ibland är det en paus innan det sätter igånr. Jag har anpassat filerna för youtube dock olistat d v s ej sökbart på youtube.

Lera Auerbach hemsida

 
Lera Auerbach och här reportage från sveriges radio
Konserten börjar emellertid med Felix Mendelsohns pianotrio nr 1 i d-moll.
Här förljer så Lera Auerbachs pianotrio nr:1 opus 28 Den tar c:a 15 minuter - resten av klippet är påannonseringar...Och här presenterar Andreas konserten och berättar lite om tonsättaren Lera Auerbach
innan han spelar några av hennes preludier - obs! kommer igång efter c:a 45 sekunder


Vi har upptäckt att det finns väldigt mycket fin musik att avnjuta via youtube. Hur mycket som helst alldeles gratis - hemma i vardagsrummet - utan risk för att bli smittad dessutom. Helt otroligt egentligen. Och balett föreställningar med Mariinsky eller Bolshoj ensemblerna är härliga att se och lyssna till. Så skickliga!

Dom lägger ju mycket energi på att skapa fantastiska scenerier

kolla på Mariinsky theatre introduktion

Och här nedan baletten Nötknäpparen först en kort presentation sedan hela baletten i nästa klipp


Nog lite väl lång föreställning att se och höra i datorn, men leta fram den på youtube om intresse finnes.  Nu i våras deltog inte Rhona (Andreas hustru)  i triokonserten, men är ni intresserade av henne så kolla följande youtube klipp där hon ger en introduktion inför en konsert med MSO.   Här talar hon sitt modersmål, men hon talar annars svenska lika bra.  Hon har haft flera liknande introduktioner "live" i konserthuset -  på svenska - lika ledigt och inspirerande - men det finns inte inspelat.