Den enda "semesterresan" för detta året var när vi tog tåget till Stockholm och bodde över på scandic hotell i Gamlastan. Syftet med resan var främst att få lyssna på när Katarina och Stefan Harg hade en konsert i gamla stan. En duktig isländsk sångerska medverkade också liksom Eva Ermenz som recitatör. Härligt att åter få avnjuta fin musik "live".
Men det var underbart fint väder så vi även passade på att ta färjan till Fjäderholmarna. För mig var det första gången jag bekantade mig med den lilla ön som ju ligger precis utanför Lidingö.
Fjäderholmarna är numer ett populärt ställe att bege sig när det råder fint sommarväder. Där finns bad, båthamn och matställen av olika slag. Och gamla stan är ju alltid mysigt att besöka. Katarina och Stefan bor ju där och bjöd på mycket trevlig eftersittning med idel kulturella gäster.

Uteservering

Kändes riktigt kontinentalt att sitta ute så här och äta gott.Katarina och Stefan

Här musikframförande av Katarina och Stefan

 Skeppsbron

Gammalt och nytt utmed kajerna- en vacker stad onekligen - Gamla segelskeppet af Chapman numer vandrarhem

förtöjd invid Kastellholmen 

Och här nedan Blasieholmen med hotell Grand och Nationalmuseet till höger.

 Blasieholmen

Här är vi på väg till Fjäderholmarna - lämnar Gamlastan bakom oss

 Gamla stanHär är Fjäderholmarna (flera små öar) markerad med röd "pil" Egentligen är det den södra ön som vi kom till. På kartan ser ni också Herserud, d v s kvarteren där jag växte upp på 50 och 60 talet.


 Karta


Så här såg det ut - gammalt och nytt - mycket folk, många skärgårdsbor beger sig dit för att äta eller bara ta en (eller flera ?) öl


 FjäderholmarnaFrukost uppe bland takåsarna kunde man inta på hotellet . Tyska kyrkan i bakgrunden. Härlig miljö - och där intill bor Katarina och Stefan. frukost på taket