tillbaka

Här Alexandra med samtliga sina 4 barn -  Virve Harald Hugo och Wilhelm som mer och mer håller på att bli en vuxen man.


Alex_barn

Här Hugo- minstingen  11 år. Är särskilt förtjust i alla tänkbara tekniska prylar. Vill kunna skruva isär och kolla hur saker ser ut inuti och fungerar. Så har han varit sedan han lärde sig gå. Höll på att bryta samman en gång då han följde med mamma Alexandra till stora återvinningscentralen, och såg alla kasserade elektroniska apparater av olika slag. Ville ha med allt hem!! Alexandra lyckades avvärja det som tur var - är ju dessutom förbjudet. Älskar stora emballagekartonger - finns så mycket man kan göra av sånt. Jag försett honom med elektronikbyggsatser. Lyckades knåpa ihop fungerande grejer.

Hugo

Åsså Virve som fyllde 17 år 9/12. Har haft några jobbiga år då hon ej klarat av att vara i skolan, men nu tvärtom. Hamnat i "rätt" skola med bra kompisar och genast är skolan helt enkelt "toppen". Jobbat igen mycket av det hon hade förlorat, kommit efter. Hon har definitivt potential. Dessutom trevlig och öppen i största allmänhet. Väldigt slipad på engelska. Läser främst engelska böcker,  Trivs vara ihop med kusinen Theresa och snackar då förstås på engelska.
Virve


Här charmgossen Harald 13 år vår lille pianist som har otroligt lätt för sig vid tangenterna, coachad av mormor sin, men går också på kommunala musikskolan. Blir alltid utvald att spela på deras konserter. Både svåra Bach stycken och mer jazziga låtar. Gillar stå på scen och klär sig gärna elegant.  Börjar mer och mer lära sig nya stycken och klanger på pianot, är således kreativ och målinriktad där. Duktig på att rita också, med det är alla "Grann barnen". Alexandra var ju gift Grann.
Harald

Typiskt Harald, klä ut sig till midsommarstång. Här med kusinen Tove som har 2 klasskamrater med sig.
Harald_Tove_Midsommar

Wilhelm växer så det knakar - längre än mor sin. Superintresserad av historia särskilt 1:sta och 2:dra världskrigen. Följer även med om vad som händer i världen nu. Också musikalisk, spelar gitarr på musikskolan.
Wilhelm

Här ser ni kusinerna tillsammans spelandes ett icke digitalt spel. Skönt att inte allt måste utföras med datorns hjälp.
spelhåla

Kusinerna Theresa och Virve poserar här. Riktiga tonårstjejer men på ett sansat sätt,      d v s håller sig för det mesta hemma och prioriterar skolarbetet. Theresa duktig på fiol och piano, men skippar nu orkestern hon var med i och har även dragit ner på fiolspelet. Satsar för fullt på skolan. Har mycket bestämda åsikter. Är bl a vegan och håller styvt på det. Tränar också mycket.

Kusinerna

Här Hilda som blev 10 år i september. Hon liksom storasyster Elvira och mamma Rebecka älskar att rida. Var på ett ridläger i somras där Hilda föll olyckligt och slog helt ut en framtand. Kunde dock sättas på plats igen, och än så länge verkar den ha vuxit fast. En lite flis gick också av, men det fixar dom lätt senare. Hilda spelar cello precis som sin mor. Har kommit riktigt långt. Duktig på rita och pyssla. Ordning och reda i hennes rum. Populär bland kompisarna. Lite blyg dock.   Har tillsammans med Elvira 2 kaniner som ofta smiter ut från buren utomhus. Kanske är det bara 1 kvar idag? Hela kvarteret brukar engageras när kanin är på villovägar.

Hilda_tanden

Här bild från Hildas 10 års dag. Boken hade hon fått av mig. Hon gillar att läsa.
Hilda_fyller år

Storasyster Elvira är 12 år men mognat tidigt och verkar mer vara minst 1 år äldre.  Spelar fiol och piano, rider och duktig på att måla sy och pyssla. Liksom Hilda mån om att ha det prydligt omkring sig. Råkade också ut för en hästolycka i somras. Föll av hästen och bröt ett ben i handen. Verkar dock ha läkt bra nu.

Gillar djur och månar om kaninerna och husets alla 3 katter.

Elvira

Här mamma Rebecka med sina döttrar. Bekymrad? var det Elviras brutna arm ?
Elvira_Hilda_mor


Theresa 17 år uttrycker här sitt skotska ursprung - mamma Rhona är ju från Aberdeen. Theresa pluggar intensivt på sin inte helt enkla gymnasielinje.
Theresa scottish

och till sist Tove 14 år, Theresas lillasyster. Alltid glad och lättsam. Spelar som alla de andra också fiol och piano men föredrar numer stallet med hästarna. Fast nu har det varit mycket Ronja vovven också, som hon ägnat mycket tid åt på agility kurser m m. Skolan börjar dock ta alltmer tid. Tove är väldigt ambitiös. Duktig på schack och matte t ex.
Tove Ronja

Här smakprov på Ronjas konster