Det här är musiksidan.....

som nog främst intresserar oss närmast berörda, för visst är vi stolta över våra talangfulla och tappra barn och barnbarn som presterar så mycket.

Allt dock på sin nivå beroende på ålder, men ovanligt bra må jag säga. Stråkinstrument är inte lätt, särskilt om man vill att det ska låta vackert. Själv är det bara lite pianoklink och notläsning jag själv behärskar - är otroligt avundsjuk på alla  riktiga pianister som bara spelar som det ska låta. Men kan man läsa noter så kommer man rätt långt ändå, i alla fall som nöje för en själv.  Ibland spelar vi 4-händigt här hemma t ex slaviska danser av Dvorak men då på mina villkor dvs aldrig halsbrytande tempo eller felfritt. Här kan ni höra början på hur nr 1 opus 46 låter när riktiga pianister framför den- alltså inte jag.

                          längst ner på sidan framgår källan till detta smakprov...

Men flickorna i Limhamn har det förspänt med sina musikproffs till föräldrar men också bra utbud av stråkkurser för barn, såsom stråkforum och MSO-minor. Även stråkkurser på Öland och i Växjö har börjat bli tradition. Men grovjobbet görs hemmavid. Alltid ett morgonpass. Extra kul är det sedan att visa sig på styva linan i offentliga sammanhang.  Bra för självförtroendet och arbetsdisciplinen. Bara känslan av att undan för undan bli alt skickligare på sitt instrument är egentligen belöning nog.  Bara detta med att kunna återge och uttrycka de klassiska mästerverken på egen hand ger en stark upplevelse som vi andra går miste om.

Här lilla Hilda på papperskorgen med sin lilla cello.

string course

Många av flickornas kompisar spelar också. Det är därför helt naturligt att man ibland spelar och övar och sedan leker och har kul.

fun with cello


I Lenhovda kyrka ordnades i somras en konsert med unga musiker. Här Hilda tillsammans med sin mor.