Här får jag hjälp av Claes med bogsering av vår nya flotte tillverkad och levererad av Fornbo bryggbåtar     Claes hade också anledning vara glad vid detta tillfälle, då han för första gången fick sjösätta sin nya häftiga motorbåt. Så det var allt lite extra spännande denna dag. Tur med vädret dessutom. Jag vågade dock inte köra med el-motorn själv hela vägen.   Det hade nog gått... ?

bogsering

Diverse förberedelser. Förankringar, kättingar, tågvirke och bojar skulle på plats efter planering.  Som tur var var vattnet hyfsat varmt så det gick lätt att få allt på plats utanför vår badbrygga. Den var dessutom helt ny för i år då den gamla hade demolerats av havets krafter. Nu stabilare konstruktion.

Tur att vi har Biltema i Lidköping numer. Där hittar man allt man behöver, och lite till....!   Hade dock en hel del kvar från den tid vi hade egen motorbåt.

Är ingen pedant när det gäller hålla redan på allt detta,  mer typ ormbo.

förberedelser


Vilken frihetskänsla, sticka ut en bit och sen få ha sin egen "privata" brygga, och kunna bada näck om man så vill.   Badstege ersätter motorns plats medelst enkel handvändning. Däremot är batterierna tunga. Släpar upp dom till stugan för laddning efter varje tur.

Juni månad bjöd på många sköna varma dagar då det ofta var perfekt för en tur med flotten. Motorn klarar högst 6 m/sek vindstyrka.

Sjön suger, allt smakar extra gott ute på havet, nåja sjön.

kapten

Kul även for alla barn och barnbarn som hälsade på. Här Alexandra med de sina.

flottflickor

Jämlika som vi är, så delar vi på driftansvaret. I regel utan intermezzo, men det är lite klurigt att styra vid framåt-bakåt manövrar

Ny kapten

Extra spännande för killarna. Hugo och Harald ville direkt tälta på flotten. Här Harald i bild.

Hugo tältar

Rebecka och Jörgen med sina flickor och även Rhona med på bild njöt också av att få vara på sjön.

flottkalas

Celebert besök + våra egna firar här någonting... eller bara välkomstdrink..

 celebert besök


Claes och Kamilla som ju har sin egen precis utanför på svaj, men tackade inte nej till lite tilltugg på flotten

 Buders och Andreas

Som sagt, flotten fyllde sin funktion och utnyttjades väldigt ofta under sommaren. Vi drog upp den på grannens sandstrand med hjälp av ett sk dragblock. Ja, jag får hela tiden lära mig nya saker - visste inte vad det var tidigare.