tillbaka


Varning!
Denna sida är nog bara intressant för de som känner till våra barn och barnbarn och kan tycka det är spännande att höra vad de presterar.
Musik har ju alltid funnits med i vår familj och präglat våra barn och barnbarn mer eller mindre.

Men det räcker inte bara med lite talang och intresse, utan skall bli något så bör där finnas uppmuntrande och engagerade föräldrar och gärna också mor och farföräldrar.
Undervisningen kan också göras mycket roligare nu för tiden då nybörjarskolorna ofta innehåller en CD skiva med häftigt komp.
Sen är det alltid roligare att spela tillsammans i grupp. I Malmö har dom stråkforum där barn av olika åldrar och skicklighet spelar regelbundet.
Theresa spelar även med en ungdomsorkester i Köpenhamn. Fast viss är det en hel del traggligt övande också. Men belöningen infinner sig alltid i slutändan när det låter bra och man kan känna sig stolt.  Det betyder mycket för självförtroendet att kunna något, utöver det vanliga. Därför är det alltid viktigt att få uppträda inför publik. Att syssla med musik och kunna ett instrument har man glädje av hela livet vare sig man blir proffs eller amatör.  Dessutom lär man sig att flit och tålamod ger resultat, och det har man igen i alla sammanhang.


Alexandras lille Harald 8 år började spela för mormor för 1 år sedan. Jätteintresserad och flitig.  
Für Elise trodde vi var alldeles för svårt, men den skulle han minsann lära sig...
 

Annars är han särskilt tänd på boogie-woogie där han säkert kommer att gå långt. Har ju precis börjat ..

Virve nyss 12 år, fick bestämma själv och då blev det saxofon.  Väl inte den flitigaste av dem, men kanske kommer det...?
Om inte annat blir det säkert roligare om hon får spela i en blåsensemble såsmåningom


Elvira med mormor  någon gång förra hösten och då var hon nog bara 6 år
 


På sommaren har det blivit tradition för att spela på torget en lördag. Theresa, Tove och Elvira har en bred repertoar och dom brukar dra in en bra summa som i huvudsak går till välgöranmde ändamål (WWF t ex)


På midsommaraftonen har det alltid varit tradition att alla som kan, skall bidra med att sjunga eller spela, och de flesta  klarar ju av detta också.
Här dock bara smakprov på Theresa i hop med mor & far samt stollig syster och kusin

 


Hilda fyllde 5 i höstas, men kan redan frambringa musik på sin lilla cello.


tillbaka