Nu är vi inne i augusti månad. Våra barn och barnbarn har givit sig av hemåt. Skolorna har börjat. Men vi kan i stället glädja oss åt att umgås med våra trevliga grannar i husen nedom.


En avstickare till Skåne i slutet av september hann vi med. Sammanföll med ovanligt soligt och varmt väder. Därför var det läge med havsbad i Falsterbo som blivit en tradition efter sommaren. Passerar alltid Annas bageri och köper något gott till kaffet. Min favorit är deras Katalan.   Vattentemperaturen var OK nog 18-19. Och det var s g s folktomt.   Solen försökte allt fräta ner diset. Fotot nedan ser dock dystrare ut än vad det var. Var en hel del sol men mycket dis.


Mormor med Elvira och Hilda vid "Sibban" inte långt från Andreas hur. Här var också badet helt OK.


Glass är aldrig fel ssk som här med utsikt över Öresund med Köpenhamn på andra sidan. Brofästet strax här intill.

Det blir allt lite ödsligt så här in på september oktober. Förbereder för vintern,  d v s stänger av vatten och plockar in utemöbler m m.     

Det gäller ta vara på den sista blomningen.

I september hittade vi till slut Sjövik. Vi har förgäves letat tidigare. Ligger på Kållands östra kust nära inloppet till Ullersund. Var en gång en ståtlig byggnad som prydde sin plats och dessutom hade tillgång till sandstrand, udde och brygga med utsikt över Kinnekulle på andra sidan.

Nu är det förfallet. Ny äger vill restaurera men kommunen har satt stopp för det - dom vill riva. Överklagan ligger hos länstyrelsen.

Vore synd om detta magnifika hus försvinner.

 

Renoveringsarbeten har påbörjats men stannat av. Lägg märke till takmålningarna.