sommaren 2017

Ja så här prydligt kan det se ut tidigt på sommaren. Men det ligger en hel del arbete bakom, och jag kan inte ta åt mig äran av den bedriften, men jag gör så gott jag kan  (drar ogräs, kör bort allt visset, plockar maskrosor och sniglar, och försöker hålla ordning på redskapen) men ska sanningen fram så är det i den gamla däck-solstolen som jag trivs som bäst när vädret tillåter.

stugan

Den 26 juli lyckades vi samla alla våra barn och barnbarn + min svåger Peter och hans dotter Ann-Britt på Ösjönäs friluftsområde för att ha kul där  2 dagar. Sammanföll dessutom med min födelsedag som också firades.

Området ligger mitt i mörkaste Tiveden intill en nationalpark. Fanns en hel del attraktioner. Bl a en höghöjdsbana som löpte över vatten. Islandshästar för de ridvana tjejerna. Kanot och roddbåtar till uthyrning och givetvis bad i den vackra sjön.  Bastu fanns också, men den hann vi inte med. Däremot en god och trevlig grill middag på kvällen.  Vi hade tur med vädret. Alla barnen tycktes trivas liksom vi vuxna & gamlingar.

Ösjönäs friluftsområde

Här korta glimtar från vistelsen. I slutet lekte vi "Knutte kom fram" där man kutar runt huset och försöker undgå att bli upptäckt av "Knutte"  eller något i den stilen.  Tydligen något man roade sig med i Skaraborg förr i tiden.

I början på sommaren innan barnbarnen anlände fick jag i uppdrag att tillverka en kaninbur. Eftersom det gällde en hane och en hona som inte fick umgås som dom ville, så var jag tvungen att separera buren i 2 sektioner.  Tack vare bra verktyg var det ej ett så tungt arbete.  Buren fyllde sin funktion hela sommaren och har nu lämnats över till grannens barn. "Våra" kaniner flyttade efter sommaren tillbaka till Skåne där dom drabbades av någon dödlig sjukdom. Så var det med det!

Kaninburen


Ja, tänk va mycket man kan göra med de rätta verktygen.  Med kapsåg, cirkelsåg och skruvdragare kan även en amatör som jag åstadkomma fantastiska byggnationer, ja om man nu kan kalla kaninburen för en byggnation ;-)

sommarsnickare


1 augusti firar vi Theresas födelsedag. Blev 14 år. Sedvanlig tårtfest.

Hilda-Tove_Elvira- Vilma (grannbarn)- Virve och så Theresa själv

tårtkalas 


Kräftsäsongen i augusti hör också till traditionerna. Uppskattas av barnen inte minst.

kräftskiva


En tur till Tjörn på besök  Här Wilhelm och Harald med mormor

Tjörn_2017

Även detta år hann vi med ett dopp vid den långa fina sandstranden i Falsterbo

Falsterbo


En avstickare senare under sommaren till Ystad för att besöka Ystadsoperan. Gammal kulturbyggnad som vittnar om svunna glanstider.

Lite speciell operaföreställning, en ovanlig version av Romeo & Julia. Medverkande: 5 sångsolister + en pianist.  Trevlig föreställning om än i det lilla formatet.

Här interiör från kafeterian som också serverade god tallrik kalluppskuret..

Ystadsoperan


Björnbär och svamp var det gott om i år

skördetid