här sommarbilder från anno 2021

Sommarens projekt var att få fixat en mindre färja för att komma över till "gröna udden" mitt över.

Den illhör ju oss, men grannen tillåter inte att vi beträder via deras tomt. Man har t o m satt upp stängsel för att förhindra passage.

Färjan funkar som den ska och är även kul för barna att ha kul med.

Här ser ni färjan i funktionvänerstrand


Flotten lyckades vi sjösätta med lite hjälp av grannar. Har blivit några korta turer när vädret har tillåtit.

Särskilt uppskattat för att ta vara på kvällssolen som anars skuggar vår lilla strand ganska tidigt.  Observera Lidköping vid horisonten

.


  Kvällssol på flotten


Att Elvira och Hilda gillar djur har vi fått uppleva många konsekvenser av. I år var det förrutom familjens 3 katter även tuppkycklingar som man hade fått ta över såsom befruktade ägg.

Spännande med hur de en vacker dag pickade sig ut ur äggen. Sedan hamnade de i bur med värmelampa, men kunde snart flytta ut till detta ruckel.

Ja, inte så prydligt, men funktionellt.  Ja där någonstans bor det 2 kaniner också som"råkar" rynmma lite då och då, men brukar ofta hitta tillbaka själv.

 Djurbostad 


Här ännu en härlig tur på havet - nåja sjön. Det är ett behagligt sätt att färdas på, åtminstone när det inte blåser . Tyst och stillsamt. Här Tove tillsammans med farfor Kickan.Flotten med Tove och Farmor

Det är ju lite skillnad från Claes häftiga motorbåt förstås, men duger gott för oss.

Här Andreas i samspråk med sin mor.

Andreas och mor


Jaa, det växer så det knakar. Blir snabbt grönt och lummigt, men kräver också rätt mycket av trädgårdsarbete. andra sidan är vi inga pedanter heller.

 Stugan sommarprakt


"Det gamla paret" roade sig med en utflykt till Höllvikens Marina en fin sommardag. Annars brukar liknande utflykter gå till Spiken eller Läcke eller till Kinnekulle med omnejd. Men detta var ett riktigt trevligt ställe att besök, även om man varken ägen båt eller husbil. Denna dag folktomt, men vi blev ändå serverade en god abborr filé. Stället är ju känt för sitt sk "tap station" d v s en öl bar med enormt stort sortiment, varav en del var hembryggt. Kolla deras hemsida!

 Höllvikens Marina

Höllvikens Marina


Varje sommar besöker vi någon eller några av våra favorit utflyktsmål. Särskilt när vattnet är kallt hos oss pga fel vindar. Då är det desto varmare på Kållands västsida.

Här ett populärt ställe nära Rackeby där vi i regel får vara ensamma


Utflykt Rackeby

Sommaren brukar ju ta slut så småningom. Och med flotte och färja innebär det en hel del jobb för att dessa farkoster ska klara av vinterna.

Förra året drog vi upp flotten på land, men det kunde vi inte i år av olika skäl.

Nu hoppas vi på at den slka klara av vintern. Redan is på vänern då detta skrivs.

 Vinterförvaring