Flytten till Svedala

I februari flyttade så familjen Jörgen, Rebecka, Elvira och Hilda till Svedala. Nog den största omvälvande händelsen i deras familjeliv. Men så här lite efteråt, så kan vi konstatera att allt har fungerat bra utan obehagliga överraskningar. Det skulle i så fall vara Hildas skola. Trivdes så fantastiskt bra i gamla  skolan men nu hamnat i en "lite bråkig" klass med nästan bara pojkar. Nåja, det är ju övergående och Hilda har ju ändå bra tjejkompisar och sin storasyster på samma skola.

 Men den stora lyckan är att Rebeckas dröm har gått i uppfyllelse. Området helt enkelt "kryllar" av hästar. Bara man tittar ut genom ett fönster så ser man dessa djur i hagen utanför. Och nu har hon och flickorna fått till det rejält. Nåja, inga helt egna hästar än men nästan. Man hyr och "lånar" mot att hjälpa till i stallet. Sen bor dom jämte flera små grusvägar som genomkorsar vackra bokskogar, kullar och sjöar. Ständiga underbara naturupplevelser sittandes på hästryggen. Ja, alla 3 flickor brukar kunna rida på varsin häst.  Men det innebär också ansvar och en hel del merarbete som riskerar inkräkta på både läxorna och musiklektioner. Extra kul att kusinen Tove också delar hästintresset och har tillgång till grannens ridhäst.

Idel vänliga och anspråkslösa grannar förhöjer trivseln. Trots att dom i princip bor "på landet" så cyklar man in till stan på en kvart. Bilen in till Malmö tar bara 15-20 minuter (motorväg), men det går utmärkt att ta "pågatåget" också.   Nu har dom skaffat solpaneler och behöver ej oroa sig över stigande el-pris.  Det finns gott om plats för alla husdjuren hemmavid, utöver 3 katter, 3 eller 2 (?) kaniner, vandrande pinnar. En hamster fanns där en kort period innan Casper åt upp den (Casper= ena katten). Ja, i somras hade dom ju kycklingar ett tag. Hängde ju med till stugan i Lidköping där de sedemera fick flytta in till riktig hönsgård hos släktingar (till oss alltså = Claes&Kamilla!)

I ett stort annex har dom inrett ett musikrum med bl a en fin flygel.  "Hemma-hos konsert" har redan avverkats.  Ja, dom är alltså väldigt nöjda och saknar egentligen från det tidigare boendet i Limhamn.

 Här utsikt från vardagsrummet. Lantlig idyll onekligen.

utsikt hemifrån

Liten ridtur på våren


Fina ridvägar

Fina ridvägar


fina_ridvagar

Vackra naturområden runt om


Vackra landskap


Här några video snuttar