Ja, vi har alltid ägt 1 eller 2 katter. Sedan drygt 10 år är det dock bara denne Tiger som får agera vår "lilla bebis". Ja man blir ju lite tramsig med sina djur. I alla fall har han stor makt över oss. Samtiditgt har han full frihet och kan disponera dagarna som han vill (i regel). Dvs kan hoppa ut och in ur huset efter behag. Som med alla katter är det mest spännande att vara ute på natten. En och annan råtta, sork, kopparorm eller mus har han förärat oss med, och blivit synnerligen förnärmad av vårt avståndstagande. Även  spyor med svårdefinierade kroppsdelar i hamnar på fina mattan emellanåt, ganska sällan dock.. Likaså fästingar som ibland överger Tiger för att få smaka på oss. Men med ett djur i huset så känns det som att vi har en liten bit vildmark här hemma.

Vi tillmäter honom en otrolig intelligens och slutledningsförmåga, i alla fall vet han när det är dax att bryta upp och åka iväg någonstans. Då ligger han och trycker någonstans i närheten och ler i mjugg (jo - faktiskt!) åt våra patetiska lockrop. Till slut tycker han dock det är synd om oss och kommer då fram, fylld av självförtroende. "Va, är det mig ni letar efter ?? "

Det tråkiga med honom är att han ogillar åka bil. Blir stressad, gnäller direkt när bilen startar. Fast det har blivit bättre. Misstänker att han har varit utsatt för någon traumatisk kattungesupplevelse.

Överhuvud taget är han lite "nervig" av sig- rädd för oljud och mycket försiktig och har därför undgått att bli påkörd - däremot råkat bli instängd i garderober - det kanske är orsaken?. 

Han är lika gammal som Elvira d v s blir 13 år i vår.  Togs ifrån ett fosterhem i Malmö - hans tidiga barn/kattunge/-dom har vi ingen koll på. Men han valdes ut direkt genom den orädda sociala attityd han visade upp direkt.  Han är ytterst kärvänlig - vill gärna pussas direkt på mun och slicka på näsan. Vårt samtalsämne här i huset kretsar mycket kring "var är Tiger?" "har Tiger fått mat?" "är han ute?" "akta- trampa inte i på.....!"   


Tiger_sovrum

När vi vill vila så tolkas det som - "fritt fram - nu är den min tur att bli uppmärksammad!" Älskar ligga på morgontidningen eller tangentbordet eller tätt intill  symaskin när den är igång. 

En normal dag ser ut så här. Släpps in i sovrummet när dörren öppnas på morgonen. Sen är det "ligga i mammas säng" som våra barn har slutat med för länge sedan. Samma ritual på kvällen dvs "mammas säng" tills han blir utkörd, men han har en egen skön bolstrad sovplats på strykbrädan.

Jag kan få rycka in som "reservmamma" ibland - d v s jag är näst bäst..

Tiger_mamma

 Sen lite lek en stund, men han fattar inte varför vi måste stoppa in hans torrfoder i en boll. Men det är kul att knuffa på bollen då det leder till lite godis. Han är inte dum!

Tiger_leker

Ofta dirígerar han oss ut till badrummet där han vill dricka vatten i badkaret. Ska alltså vara nytt färskt strilande vatten. Inte vatten i bunkar som står lite här och var.  Ibland är han nöjd med att ha fått oss dit med kommentaren " ha, jag är inte törstig - ville bara testa dig !"

 
Tiger dricker 

Han har några favorit- sovplatser Här i linneskåpet till exempel, ofta bland rena (nåja, fd rena !) dukar...


Tiger_vilar