Vi älskar vår tomt här i Skövde. Vilken tillgång att ha så mycket grönska mitt i ett villakvarter nära centrum!  På våren är det som finast när allt blommar

vår

Huset ligger ju på en sluttning, så tomten är ganska kuperad som synes. Gräsytorna är magra och gräset växer långsamt. Det främjar vilda blommor. Vi har gott om gullvivor, förgätmigej, mandelblom, gullmåra m m  Så gräsklippningen måste ske med precision för att spara blommorna. Å andra sidan brukar 3 klippningar per säsong räcka.


Vi har 7 äppelträd men bara 4 av dem ger skörd med en bra sort som vi har glädje av.  Men vi ger också bort en hel del. Brukar ha en korg med äpplen på trottoaren. Rykande åtgång.  Blir också många äppel efterrätter.

vår

Vi har upptäckt många fina promenadstråk i närområdet. Här vandring i naturen i Skultorp.   AnnBritt med rötter i Filippinerna gillar den svenska naturen och vårt klimat. Här på besök. Växer ramslök på detta ställe som vi skördar och gör soppa på bl a

vår

Det blommade för fullt på baksidan där vi bland sitter och äter.

En slingrande klematis  har snott in sig i tvättlina till ett tak

Alex 50år

Alexandra fyllde 50 den 17 maj, något som man firar rejält i grannlandet - fast av annan anledning.

Hade kalas, öppet hus hemma på trängallén.

Champagne förvisso trevligt att få, men Alexandra valde att lämna tillbaka på systemet och få pengar i stället.

Alex 50år

Det blev ännu ett kalas av samma anledning ute i stugan då även "syrran" Rebecka med familj  fick vara med, och även stå för maten.

En glad femtioåring under körsbärsträdet som just blommat över

Alex 50årJörgen är ju fenomenal i köket. Här en riktigt festmåltid. Oxfilé med anklever m m

Det uppskattades av oss alla


En annan kul uplevelse i somras var båtturen med Claes & Kamilla i deras uppgraderade motorbåt Runt om Kållandsö finns många öar och fina vikar att lägga till vid.  Just denna dag var det extra fint väder och varmt i vattnet.  Gott att äta dessutom. Andreas var med  som synes


Andreas förresten, vi hade beställt 14 ton grus för att motverka smärre översvämning nere på vår plan efter stora nederbördsmängder, något som inte förekom denna sommar. I alla fall, tidigare när vi beställt grus så har jag spritt ut allt med hjälp av spade och skottkärra. Men i år har ju Andreas disponerat en liten grävmaskin som han har haft användning av uppe på sin tomt. Men nere hos oss var den ju extra värdefull....

Att uppleva Läcköoperan hör till våra återkommande traditioner. En sådan härlig inraming och intim atmosfär därute på slottet. Man kommer nära både musikerna och sångsolisterna. Dessutom är vi kompis med dirigenten Simon Kim Phipps, även hans hustru Anette. Tidigare om åren hyrde han ju stuga jämte oss. Då umgicks vi ofta. Tyvärr blev det huset upptaget, men han har hittat andra boendealternativ i närheten. Han bjuder alltid på "gardenparty" med hela ensemblen. Känns exklusivt för oss att få vara med då.


Läcköoperan


Ja, det är detta vi uppskattar på sommaren. Den gamla slitna stugan med prylar som stått där i decennier - och med Tiger som sällskap i sängen.  

Tiger

Innan vi lämnar "sommarlovet" i stugan så måste våra "flyt-töj" förankras resp tas upp. Vattennivå är oroväckande låg nu. Men med rejäla rep och kedjor bör bryggbåten/flotten klara stormar och vintern, och lilla "färjan" i förgrunden likaså.

Färjan har vi för att transportera oss till "gröna udden" utanför. Bättre badmöjligheter och mer avskiljt på den sidan. Med rep drar vi oss över. Verkligen en användbar grej.  För vi tillåts ju inte gå utmed stranden till höger, som vi annars gjort i alla tider. Grannen där t o m nu satt upp stängsel längre ut.

Som sagt...   inte lätt att bada i viken nu. Bara vatten up till knäna, men går vi ut till udden, "gröna udden" som vi säger, så kommer man ner mycket lättare.

båtresa